Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» Новини» Интервюта»
Печат

Мариета – новата перла на родното R’n’B

Снимка: Facebook

Младата изпълнителка Мариета Кулева се е запътила към музикалните върхове – първо родните, а после и към тези извън нашите граници. А гаранцията за успеха й е фактът, че всико излиза от сърцето й. Именно затова сама пише текстовете си, защото не може дори да си представи, че ще изпее нещо, което не е почувствала със собствените си емоции. Предпочита да пее на английски език, защото харесва как звучи, но обещава следващият проект, който ще представи, да е на български.

Познаваме я най-вече от колаборациите й с рапъра Бате Сашо, с когото през последните две години направиха няколко общи мелодии. За свое дебютно парче обаче определя най-новата си песен – Jungle, в която гост изпълнител е американецът Майкъл Флемиг, известен  у нас с псевдонима Lexus. Една от изненадите, които ни е подготвила за следващата година, е песен с рапъра Спенс. Подробностите обаче ще научим през януари.

Мариета, как така се захвана точно с музика?

Започнах от много малка. Тогава рисувах в една школа и постоянно се разхождах със скици в ръка. В съседната стая там чувах как се разпяват и ми се искаше да вляза, за да видя какво става. Така стана – записах се и започнах на шега. В началото никой не знаеше, но когато нещата започнаха да стават по-сериозни, баща ми разбра и ме подкрепи.

А какво стана с рисуването?

Продължавам, но това се превърна в мое хоби. То си е в мен - рисувам, когато имам време. Интересното е, че баща ми се занимава с керамика и можеше да ме насочи в друга посока. Той обаче просто ми каза, че не познава никой в моите среди и затова трябва много да се боря. Така обиколих всевъзможни конкурси, благодарение на което се запознах с много хора.

С кое от постиженията си досега се гордееш най-много?

С песента ми Jungle, която е моето „бебе“. Разбира се, и с много други неща – награди и „хартийки“, които остават във времето. По-важно е това, което правим, да оставя следа. А посланието е точно казано в началото на песента: Законът на джунглата е законът на играта. Око за око и зъб за зъб.

Къде е мястото на любовта в такъв случай?

Навсякъде. Минаваме през тежки неща в живота си, но по пътя ни следва това уникално чувство и то е до нас във всичко. Тази песен всъщност е писана по действителен случай. 

Лични преживявания ли те вдъхновяват винаги, когато пишеш текст?

Винаги оставям следа от моите преживявания и с това съм по-различна. Не мога да изпея, нещо което не ме докосва. Историите на другите хора също могат да ме вдъхновят, но собствените ми създават повече сила.

Историята от дебютната ти песен в крайна сметка с добър финал ли е?

Да, ние сме зрели хора и продължаваме да се чуваме. Винаги ще бъде така, защото с този човек сме преживели не малко неща и много си приличаме. Кой е той обаче, ще оставя за себе си.

Какви цели си поставяш за 2013?

Нова песен със Спенс – нещо много интересно, и още проекти с други таланти, за които ще разберете по-натам. Проектите се бъркат топли, топли. Освен това искам да съм здрава и да ми се случи чудо в любовта.

С интересни изпълнители работиш и всеки от тях има различен стил – Бате Сашо, Били Хлапето, Lexus, Спенс...

Работя с хора с много положителна енергия и всеки от тях влага своя почерк в нещата си. Обичам различното звучене, а не поредиците от еднакви мелодии с различни текстове. Това не значи, че съм против комерсиалните парчета, защото много от тях са хубави. Хората са тези, които избират.

Благодарна съм, че работя с Били Хлапето и Lexus. Когато двамата правят нещо заедно, имат така наречения енергиен контакт. Уникално е да ги наблюдаваш на живо как се допълват.

Значи работата не е работа, а забавление?

Не това казах... Тя е изкуството да показваш наистина таланта си – не някой да ти казва какво да правиш, а просто на момента да се допълвате като едно цяло. Не е забавление, а професионализъм.

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha