Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» Новини» Интервюта»
Печат

Релето: Има музика за всекиго

Ямболският рапър Мишо, известен като Релето, атакува родните онлайн класации с ново видео към песента си Life Story. Само за ден то успя да влезе в Топ 40 на сайта за видеосподеля Vbox7 и определено направи впечатление на меломаните.

Текстът разказва за сложната ситуация в страната и макар да е писан преди повече от година, в настоящата ситуация е доста актуален. Вярно е, че тематиката стана доста експлоатирана от различни творци, най-вече в сферата на хип-хопа, но Мишо твърди, че имал нужда да изрази собствената си позиция – така, както го направил по време на протестите по улиците преди няколко месеца.

Подробностите ви предлагаме да разберете от него.

Имаш нов клип към песента Life Story, която пусна преди време. Защо чак сега реши да й направиш видео?

Отдаде ми се възможност сега и реших да я пусна и дори съвпадна със ситуацията в държавата и скандалите, които станаха. Искам да отбележа, че не е нова песента, но се оказа актуална отново. Благодаря много на хората, които реализираха записа – Антон Иванов a.k.a G.F.E, и видеото – Борислав Костадинов a.k.a Тариката.

А теб защо те няма във видеото?

Тук е важно да се чуе посланието, не толкова да се види моят образ. Аз съм част от гражданите, които протестират срещу случващото се.

Добре, явно ситуацията в България те вълнува. Това значи ли, че и ти като Мишо Шамара излезе на улицата?

Е кой не го вълнува – на народа му писна да се мъчи да оцелява. Да, и аз излизах да протестирам. Имаше обаче и неща, които не ми харесаха – например това, че се появиха хора, които не знаеха за какво точно протестират. Аз имам и друг начин да изразя своята позиция – чрез музиката.

В тази връзка, какво искаш да се промени в България?

Най-вече заплатите, за да може всеки човек да води нормален живот, а не да изнемогва. Ясно е, че цените няма да паднат, но с такива заплати няма как да оцеляваме.

Life Story влезе в топ 40 на Vbox само за 24 часа. На какво се дължи според теб?

Може би на това, че е реална и отразява живота на всеки от нас.

Мина ли времето на рапърите, които пеят за пари, коли и жени?

Мисля, че отмина. Тези теми, разбира се пак се засягат, само че вече по малко по-различен начин. Всеки има собствен вкус и сам решава кое да слуша и кое не. Има музика за всекиго, но в рапа се казват много истини от живота. Като цяло аз слушам всичко, защото ценя хубавата музика.

Всичко при теб е започнало на шега и никога не си мислил, че ще ходиш по участия и ще снимаш клипове... Кога хобито се превърна в професия?

Започнах да ходя по участия още през 2003 г., но за първи път взех пари за това през 2008 г. за едно парти, което организирах и пях на него. Това беше моментът, в който нещата започнаха да стават по-сериозни.

Трудно ли се прави музика в България?

Като цяло без пари и PR е трудно, защото не става да направиш проект и да чакаш. В момента работя по два клубни проекта и една балада. Едно от парчетата ще бъде с някоя R’n’B изпълнителка, но засега няма да издавам повече.

Казват, че човек е толкова голям, колкото големи са мечтите му. Твоите докъде стигат?

Моите са много. Бих могъл да направя голям списък, за който ако реално се постарая, може и да се сбъдне. Основното нещо, което искам, е да се реализирам.

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha