Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» Новини» Интервюта»
Печат

Сантра за чалга културата и още нещо

Снимка: Facebook

Популярната певица Сантра, която тръгна по стъпките на самостоятелна кариера, съвсем скоро ще зарадва почитателите си с нещо ново и много свежо. Почти е готова със следващото си парче, което било идеално за предстоящия летен сезон. Наскоро обаче я видяхме и в една малко по-различна светлина. Тя стана орисница на момиче, мечтаещо за слава, в мюзикъла Шшшт... Попей ми, който всъщност пародира чалга културата. Подробностите ще я оставим сама да разкаже...

Сантра, привет! Какво разбираш под чалга култура?

В общи линии е пропагандирането на фалшивите ценности. Това са физически неща, които не могат по никакъв начин да те направят щастлив – пари, коли, оправяне на носа... Неща, които са проекция евентуално на някакво успешно начинание. Не ги отричам, но не е редно да се мисли, че те могат да ти донесат някакво щастие. Може да ти е цел в живота да изградиш нещо, да оставиш някакво културно произведение – нещо смислено. Ако евентуално от това получиш пари и ако толкова много искаш да си направиш пластична операция, ок.

По принцип всички ги говорим тези неща, но т.нар. чалга култура продължават да е навсякъде около нас...

Аз мисля, че хората вече не харесват и не чувстват по този начин материалните неща и парадирането им. Лека-полека това умира, но не знам в какво ще се видоизмени. Нормално е, както един човек пораства и съзрява след младостта. Виждам нашето общество като младо общество, защото минаваме през някакъв етап, в края на който сами ще се убедим, че това не са смислени неща.

Добре, всичко от чалга музиката ли тръгва?

Чалга културата не е тръгнала от чалга музиката, а от обществото. Пошлите текстове не могат да бъдат забранени със закон. Просто няма как да стане. Това е утопична идея, защото ако има кой да ги слуша и кой да ги харесва, то дори и да бъдат забранени, хората пак ще намерят начин. Така е не само в България, но ние тук имаме тенденцията да се самобичуваме и да мислим, че сме най-зле. 

И какво е решението?

Наистина вярвам, че тези ценности могат да ти дадат едно фалшиво чувство. Имаше една приказва, че парите са добър слуга на лош господар. Точно това е истината.

Имаше един човек в моето предаване, който казваше: Искам да имам страшно много пари. И като го питах какво ще прави с тях, каза, че ще ги изхарчи. Какъв е смисълът като си имал и си ги изхарчил и пак си на същото положение.

Какво ти хареса в идеята на филма Шшшт... Попей ми?

Якото на този проект е, че наистина поглежда точно по този начин върху тези проблеми. В крайна сметка не си заслужава да си продадеш душата. Не искам да си слагам етикет, че правя супер стойностни неща. Аз просто съм против пропагандирането, рекламирането на ценности, които не могат да ни направят щастливи. Аз нямам нищо против красивите жени. Въпросът е колко струват те.

Казваш, че се стараеш да създаваш стойностни неща...

Бидейки по някакъв начин популярна личност, аз получавам отговорност. Опитвам се да не злоупотребявам с нея и по някакъв начин да градя нещо в обществото.

Освен музиката правя и едно предаване и в него целта ми е да показвам как хората градят стратегии за справяне. Това го правят и популярните и затова проследявам ежедневието им, за да знаят зрителите, че нещата не се случват само като стоиш на едно място. Не искам да съдя никой, просто искам да кажа, че е хубаво да се инвестира в тези неща, които създават плодове, а не в тези, които създават бурени.

Какво друго ни готвиш след появата в мюзикъл, осмиващ пошлото?

В момента подготвям един проект. Почти съм готова, остава само да заснема клип, който ще го пусна някъде до средата на май. Сега песента е клубна, насочена е към летния сезон, защото хората искат да слушат неща, свързани с лятото.

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha