Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» Новини» Интервюта»
Печат

Стела Петрова: Искам да правя хитове

Снимка: X Factor

Помните ли младата певица Стела Петрова, която направи страхотен фурор с появата си в музикалното шоу X Factor? Тогава четиримата съдии в предаването – Васко Василев, Мага, Мария Илиева и Поли Генова, й предрекоха страхотно бъдеще, при това на световната сцена. И макар че заралийката не стигна до големия финал, със своята естественост и очарователно притеснение определено успя да си спечели място в сърцата на музикалните фенове.

Изкусната художничка в края на миналата година записа първото си авторско парче – Mistake, и е готова да покори музикалните среди. Само след няколко дни ще започне подготовката за една видео изненада. В плановете й за по-далечното бъдеще пък влизат куп хитове, написани и изпълнени от нея, така че си заслужава да проследим нейното професионално развитие.

 

Привет, Стела! Как започна 2013-та година за теб?

Чудесно! В новогодишната вечер бях с най-любимата си приятелка и прекарахме един незабравим празник. Учението върви, скоро започвам и уроци по пеене, за да мога най-после да ошлайфам гласа си.

Страхотно! Скоро ще снимаш и клип, нали?

Да, но за него не искам много да говоря засега. Искам да издам подробности, когато всичко е готово.

С кого работи по дебютната си песен Mistake?

Работих с Александър Леков – бас, Николай Карагеоргиев – китара, Начо Господинов – барабани, аз – китара и глас. Началната версия на песента не беше така баладична, а по-забързана. С музикантите обаче решихме, че тази версия ще пасва по-точно на моя стил музика и така остана.

А ще те чуем ли да пееш на български език или повече ти харесва как звучиш на английски?

Бих пяла с удоволствие на български, но предпочитам звученето на английски, защото е адски красив език. Имам и една започната песен на български и дори почти е завършена. Иначе имам три мои авторски парчета и още три, които са писани за мен от един музикант извън България.

Другият ти талант е рисуването и дори това си учила. Как обаче станаха нещата с музиката?

Всъщност интересът ми към музиката се породи съвсем случайно, когато учех в художествената гимназия. Там се запознах с едно момиче – Мелиха, и тя ме запали. Свиреше на китара и ме научи на някои основни неща. Тогава бях в девети клас. Успоредно с това започнах и уроци по китара при Стефан Христов – един изключителен човек и преподавател, за което съм му адски благодарна. От него научих страшно много неща и оттам започнах и да пея.

А на уроци по пеене ходила ли си?

Само по време на X Factor при Алис Боварян.

Какво все още искаш да дошлифоваш в себе си?

Има още много неща, които трябва да науча в пеенето. Трябва усилено да работя над гласа си, за да имам успех. Искам също така да се науча да правя орнаментики.

Къде остава графиката?

Учих живопис в гимназията, после графика в Търново, от където пък се преместих тази година в Пловдив със специалност Педагигика на обучението по изобразително изкуство. Графиката обаче ми липсва. 

Като заговорихме за X Factor, виждала ли си се след това с някой от треньорите, които ти предрекоха успех на светованата сцена?

От приключването на формата не поддържам връзка с никой от треньорите, за жалост. Много съм благодарна обаче на Мария Илиева, която на два пъти отдели по два часа и нещо, за да ми обяснява разни неща за пеенето – как да взимам по-лесно височини, как да дишам с диафрагма и подобни.

Какво искаш да ти се случи в музикален план?

Да стана един добър композитор, сама да правя песните си и те да стават хитове. Като за начало искам да направя клип за първото ми авторско парче, след това да записвам още и още.

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha