Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» Новини» Интервюта»
Печат

Тихомир Гаврилов - българинът, който спечели Dancing Stars Виетнам два пъти

Снимки: Личен архив

Тихомир Гаврилов се занимава със спортни танци от 10-годишен. Има 12 години кариера като състезател и 6 години като треньор. Призьор е в различни класове, като с годините е добил най-висок клас М в този спорт. Тишо е сред първите Републикански шампиони на България по спортни танци и многократно стига до полуфиналите в чужбина. Завършва Националната спортна академия с профил спортни танци и в момента има собствена школа.

Като двукратен победител в Dancing Stars Виетнам какво впечатление остави последният сезон, в който победи?

Впечатленията са много позитивни, приятни, защото аз вече за трети път се връщам там. Виетнам е едно много интересно и екзотично място. Усещането да бъдеш първи винаги блазни суетата в човек и на финала, когато вдигнеш купата след толкова усилия и часове труд, забравяш всичко, за което си се ядосвал и търпял. Всеки финал и първо място има цена.

Каква беше звездата, с която танцува? Разбрахме, че е в топ чартовете на страната.

Да, моята партньорка е известна певица, казва се Инг Чанг. Хубавото тази година е, че всички звезди, които участваха са доста млади и имаха танцов опит.

Виетнам има четири издания на Dancing Stars, в две от тях вече си победител. Какво ще споделиш за предишната си победа?

Това беше невероятно преживяване за мен, тъй като беше първо издание на формата във Виетнам и за мен беше огромна чест да съм първият победител. Да видиш, че получаваш такова внимание и признание в многомилионна страна е голяма емоция за мен като професионалист и човек. Разбира се, моята партньорка тогава беше невероятна. Тя е актриса, модел и дизайнер и въобще известните хора там работят много.

Разпознават ли те по улицата? Спират ли те за автографи и снимки?

Да, да, разбира се. Аз и двама мои колеги сме там за трета година и ни разпознават определено.

Мислиш ли, че популярността от предишната победа е повлияла върху вота на сегашната?

Може би да, но ние вложихме много усилия, защото това беше най-оспорваният сезон. Както споменах, всички участници бяха млади и много талантливи и беше битка на таланти, което предизвика страхотен интерес в публкиката.

Кои бяха най-големите трудности, с които се сблъсква един танцоьр във Виетнам?

Най-труден беше фактът, че трябва непрекъснато да се измислят нови и нови задачи, които да бъдат на високо ниво. Хората очакваха от мен много, тъй като ме познават от преди, и от нея, защото е известна и с това, че е бивша балерина. Въпреки че балетът е нещо индивидуално, докато нашият спорт е съвсем различен. Тя прави невероятно шоу на сцената като певица и всички очакваха да е номер 1 и това ни постави пред доста предизвикателства.

Естествено физическото изтощение и последният месец беше ужасно натоварен и изнервен, но, както споменах, когато самата купа се хване, всичко изчезва.

Кой беше най-трудният танц в шоуто?

Всеки танц е труден, защото е различен и трябва да се научи добре, но за мен най-голямо предизвикателство представляваше един танц по музика на Майкъл Джексън - пасо добле и ча-ча микс.

Ти не бе единственият професионален танцьор от България. Имаше ли някой, който представляваше конкуренция за теб?

На второ място беше танцьорката, която е българка - Вики Генчева. Тя участваше с една голяма поп звезда. С тях имахме голяма борба. 

Всички танцьори сте стоделяли един покрив, имаше ли дразги между вас?

Този път условията бяха доста добри, настаниха ни добре и нямам никакви оплаквания, всичко беше на високо ниво. Между нас имаше единствено подкрепа и не мога да кажа, че съществуваше напрежение в групата.

Останахте ли приятели с виетнамската ти звездна партньорка Инг Чанг?

С нея, разбира се, останахме приятели! Аз държах до последно и се правех на силен, но когато дойде на летището да ме изпрати, се разплаках. Не издържах, защото все пак много време всеки ден бях заедно с нея и нейното семейство, приятели и екипа й. Определено ще ми липсва и ми липсва.

Както в българския вариант на шоуто излязоха много жълтини по адрес на звездите, предполагам, че и за теб се е изписано нещо?

Писаха се, но в по-умерен вариант, не толкова жълто и пошло. Мисля си, че това е много грешно, защото това шоу е за един много хубав спорт и нещата трябва да са елегантни, възпитани и красиви. 

Имаше ли любов на сцената? Някоя двойка не се ли влюби, както стана тук с Део и Елена?

Имаше, имаше една двойка, все пак сме хора, но не мога да споделя.

Какво мислиш за българското издание на Dancing Stars?

Не съм го гледал много. Познавам всички участници от професионалните танцьори и съм убеден, че са си свършили добре нещата и са направили страхотни танци.

Финалът е в петък, кой е фаворитът ти?

Аз мисля, че Ангел е много способен и енергичен.

Ако участваше в това издание на Dancing Stars България, с коя от звездите би се чувствал най-силен, за да достигнеш финала?

От сегашните участници бих избрал определено Елен Колева. Мисля, че бихме си допаднали, защото това е спорт между мъж и жена, трябва да има малко химия и смятам, че тя най-много отговаря на моя темперамент.

Какви са плановете ти оттук нататък?

Все още се колебая дали да остана тук, или да замина там, защото ми предлагат страхотни условия! Аз обичам България, обичам си града и приятелите, така че ще си остана тук. Моят план е да отворя школа по танци за забавление и удоволствие на хората, защото танцът е това. Септември ще е готова школата и всеки, който обича танците, е добре дошъл.

Какво е пожеланието на един успял танцьор на младите, които сега правят своите първи стъпки в спорта?

На младите пожелавам да работят много и да не спират да се развиват и никога да не губят удоволствието от танца. 

Какво е пожеланието ти към читателите на Gossip.bg?

Да танцуват много, защото танцът дава много емоция и изживяване, усещане за ритъм и те пренася на друго място и естествено помага да изглеждаме добре. 

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha