Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» Новини» Клюки»
Печат

Дения Пенчева в листата за евродепутати

Снимка: Diapason Records

Дения Пенчева ще се включи в предстоящите избори за Европейски парламент. Кандидатурата на фолклорната изпълнителка е издигната от Коалиция КОД. Антония Първанова е човекът, който повярвал в качествата и идеите на певицата.

Коалиция КОД, която обединява Антония Първанова, Илиана Раева – ОБ, НДСВ и СДП, предлага най-много кандидатури на млади хора за евродепутати, чиято средна възраст е 37 години. Всеки един от кандидатите има своя кауза, която ще защитава. Каузата на Дения Пенчева е свързана с културата, изкуството и младите хора.

„Много е тъжно, че все повече млади хора търсят реализация в чужбина, тъжно е състоянието на читалищата, на театрите, на всички културни институции. Нашата родина има вековни традиции в областта на различните видове изкуства и смятам, че развитието в сферата на културата трябва да продължи и занапред. Аз заставам зад труда на българските артисти и се обявявам в защита на интелектуалната собственост”, сподели изпълнителката.

„Като изпълнител в този жанр, аз съм за опазването и развитието на фолклорните ни традиции, защото те са свързани с нашата идентичност като нация. Бих искала също така да се боря хората на изкуството да имат по-големи възможности за реализация и трудът им да бъде по-високо възнаграден. Не на последно място ще защитавам интересите на младите хора”, допълни още тя.

Изпълнителката на Diapason Records, която участва в листата със своето рождено име Деница Петрова Пенчева, аргументира решението си да участва в предизборната надпревара така: „Реших да се включа, защото споделям идеологията на Коалиция КОД, която толерира идеите на младите хора, от които именно зависи бъдещето на страната ни”.

Стартът на предизборна кампания бе даден на 26 април в парка Заимов, където Антония Първанова официално представи кандидатурата на певицата навръх своя рожден ден.

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha