Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» Новини» Шоубизнес»
Печат

Аве иска да измести Кецове

Преди няколко дни Националният съвет за кино реши, че тази година на наградите на Американската филмова академия страната ни ще бъде представена от филма Кецове. Сега обаче продуцентите на филма Аве възроптаха срещу този избор, смятайки, че тяхната продукция е по-достойна.

Според продуцентите на филма Аве страната ни трябва да се бори за Оскар именно с това заглавие. Те са категорични, че Кецове отстъпва по качества на тяхното предложение. Причината била, че лентата на режисьора Константин Божанов е най-награждаваната за миналата година у нас. Това бил един от най-успешните в международен план за последните 20 години, както и първият български филм от 1979 г. насам, избран в състезателната програма на Седмицата на Критиката в Кан.

Освен това има три награди от Българската филмова академия, най-голямата от които бе в категорията за най-добър филм на 2011 г. Божанов получи наградата и в категорията режисьорски дебют в игралното кино, а актьорът Ованес Торосян - за най-добра главна мъжка роля.

Аве е разпространен до сега в 6 страни и предстои разпространение в още 8 страни през 2013 г. Също така беше в официалната селекция на Европейската филмова академия за 2011 г. Закупен е от телевизионни канали във Франция, Турция, Великобритания, Швейцария, както и HBO за Латинска Америка. А скоро предстои разпространение и ш САЩ.

Сюжетът на романтичната лента разказва за младо момче (Ованес Торосян, познат от Източни пиеси и TILT), което пътува на автостоп за погребението на свой приятел. По пътя обаче среща 17-годишната Аве (Анжела Недялкова), която избягала от вкъщи и сега обърква и неговия живот. При всяко ново прекачване по пътя момичето измисля нови истории за двамата и с тях предизвиква все по-големи неприятности за младежа.

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha