Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» Новини» Шоубизнес»
Печат

TILT се бори за номинация за Оскар

Върхът във филмовите награди са тези на Академията, познати като Оскар. Именно в тази посока се е запътила и родната продукция TILT, в която две от главните действащи лица са звездите от Стъклен дом по bTV Явор Бахаров и Радина Кърджилова. Лентата ще бъде представена на един от най-престижните фестивали в Щатите – Palm Springs Film Festival, на 8 и 10 януари следващата година. След първата прожекция ще бъде организиран и специален коктейл, за да бъде сюжетът по-добре популяризиран сред Американската филмова академия, която определя номинациите за отличията Оскар.

Припомняме, че на същия фестивал преди две години родната драма Светът е голям и спасение дебне отвсякъде влезе в шортлистата за наградите.

Следващата публика, която историята за мечтите за бягство извън граница и за невъзможна любов по времето на социализма TILT, е тази на Калифорнийския фестивал за независимо кино California Independent Film Festival. На него заглавието ще се бори за статуетки Slate Awards в няколко категории – за най-добър филм, най-добра режисура (Виктор Чучков-син), най-добра актриса (Радина Кърджилова в ролята на Беки), най-добър актьор (Явор Бахаров в ролята на Сташ), операторско майсторство (Рали Ралчев) и музика (проф. Виктор Чучков, Димитър Василев-Нуфри, Явор Русинов).

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha