Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» Секс» Пози»
Печат

Добрата стара Мисионерска

Снимка: Интернет

Романтиката отдавна не е водеща в сексуалните отношения във все по-разкрепостените времена, в които живеем. Само че трябва да признаем, че една от най-романтичните пози – Мисионерската, колкото и неромантично да звучи името й, е любима на милиони хора по света. Много просто – удобна е и е лесна за изпълнение. Освен това можеш да гледаш партньора си в очите, докато взаимно си доставяте плътска наслада, и през цялото време да увеличавате взаимното удоволствие със страстни целувки.

Добрата стара Мисионерска може да бъде изпълнена по различни начини, но винаги жената е удобно легнала по гръб, а мъжът е върху нея. Така имате директен зрителен контакт и интимният акт действа отпускащо, най-вече за жената, защото контролът е изцяло в негови ръце. Значи ако сте от дамите, които не обичат много да се преуморяват, вероятно минималният разход на енергия от ваша страна е причината да предпочитате тази позиция в секса.

Предполага се, че терминът идва в българския език от английски. Според едно обяснение, граничещо с митологията, това е позата, защитавана от християните мисионери на Католицизма като „правилна”. През годините са я наричали с различни имена, преди да се наложи названието Мисионерска. И ако трябва да се придържаме към историята, е важно да отбележим, че тя е била защитавана от теолога Тома от Аквино, познат като Тома Аквитански, и от други християнски автори като ползотворна за правене на деца.

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha