Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» Секс» Проучвания»
Печат

Какво убива сексуалното ни желание?

Снимка: obgyn.ubc.ca

Всеки един от нас е имал период, в който сексуалното му желание е било занижено или още повече - направо липсва!

Причините за това могат да бъдат от различно естество - изживяване на емоционален проблем, физическа неспособност или финансова зависимост.

Истината обаче е, че има и други причини за понижената сексуалност, за които дори не сме се и замисляли!

Най-големите "убийци" на сексуалността са антидепресантите и хапчетата за фибромиалгия.
Фибромиалгията е доста често срещано заболяване, близко до артрита, включващо мускулни и ставни болки, хронична умора. Среща се по-често при жение и обхваща възрастта от 25 до 60 години.

Според директорката на клиника в Минесота, Стефани Фюбион "Антидепресантите могат да причинят проблеми с възбудата и оргазма - това е като да сложиш голямо мокро одеало върху сексуалността".

Всички медикаменти с хормони като естроген, прогестерон, както и всички противозачатъчни могат да бъдат много пагубни за тялото, казва д-р Сади Алисън, автор на Ride 'Em Cowgirl.

Замислете се добре преди да прибегнете до тези лекарства. Ако е необходимо дори се консултирайте с личния си лекар, възможно е да има и други алтернативи за лечение.

Сексуалността е движещ фактор в живота и взаимоотношенията ни с партньора. Тя определя нашето физическо и емоционално състояние, това как се чувстваме и дали сме щастливи. Не подценявайте този факт!

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha