Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» Секс» Проучвания»
Печат

Компютърът убива сперматозоиди

Снимка: http://vx-1.blogspot.com

В пределите на 21 век вече почти няма да срещнем личност, особено в градски условия, неизкушена от възможностите на модерните технологии. По същата причина мозъците на същото това хай-тек поколение отвикнаха от вродения човешки стремеж да запомня различна полезна информация, просто защото интернет предлага възможността да я откриеш в секундата, в която ти притрябва.

Преди време, когато все още мобилните телефони си проправяха път в нашето ежедневие, се появи мълвата, че причиняват рак на мозъка. Разбира се, подобни предположения не подминаха и така необходимите компютри. Но още преди около пет години всеки втори тийнейджър в западноевропейските страни, САЩ, Канада, Австралия, Япония и Южна Корея се застояваше пред монитора поне по седем часа на ден. Вероятно тази тенденция вече важи с пълна сила и за страните от Източна Европа. Трябва обаче да имаме предвид някои доста обезпокоителни данни като тези, че компютрите повишават кръвното налягане, предизвикват депресия и стрес.

 

КОМПЮТРИТЕ И СЕКСЪТ

Имайки предвид психическата нестабилност, до която тези джаджи могат да доведат, започнахме да подозираме, че негативното им влияние се отразява и на съвременния сексуален живот. И се оказахме прави! Аржентински учени установиха, че лаптопът и неговото вредно излъчване убиват 25 % от сперматозоидите на мъжете, които ги използват, и увреждат още 9 %. Според тях подобен проблем се поражда от използването на безжичен интернет и не трябва да се неглижира ефектът му върху мъжествеността, дори когато връзката е изключена. Все пак, ако ползвате Wi-Fi, но държите компютъра далече от тялото си, загубените мъжки полови клетки са 14 %, а увредените намаляват на 3 %, което всъщност не е чак толкова стряскащо.

„Още не можем да установим дали заключението е валидно за всички лаптопи, свързани към интернет през безжична мрежа или условията на употреба само подсилват този ефект”, коментира ръководителят на проучването Конрадо Авендоно, който публикува своите открития в две местни печатни издания.

Разбира се, веднага се намериха други представители на научната сфера, които да определят изследването като не съвсем сериозно. „Звучи интересно, но според мен няма никакво значение за човека от биологична гледна точка”, убеден е д-р Робърт Оатес, президент на Обществото за мъжка репродуктивност и урология в същата страна. Така че мъжете засега могат спокойно да си поемат въздух, защото предстои да се изяснява научната стойност на доказаното.

 

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha