Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» Секс» Проучвания»
Печат

Семейното щастие се крие в гените

Много хора твърдят, че тайната на семейното щастие се крие във взаимните компромиси. Само че според последното проучване на група американски психолози по тази тема всичко се дължи на гените. ДНК-то участвало в регулирането на "хормона на щастието", който, както знаем, се казва серотонин. Именно това до голяма степен се отразява на връзката.

Изследването, направено от Калифорнийския университет и Северозападния университет, е първото, което свързва емоциите, гените и щастието в брака. Учените твърдят, че всички хора наследяват от своите родители копие от алела 5-HTTLPR, който има връзка със задоволството в семейството. Най-нещастни в брака са тези, които вече са преживели негативни емоции като гняв и презрение. Най-щастливи пък били тези, които са имали много положителни чувства като чувство за хумор и обич.

Данните обаче не означават, че двойките с различни вариации на въпросния алел са несъвместими. Всичко трябва да се приема с известна доза резервираност, защото животът ни ще е такъв, какъвто ние се погрижим да бъде.

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha