Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» Секс» Съвети»
Печат

Секс стимуланти от миналото

Снимка: http://2.bp.blogspot.com

В днешно време всеки твърди, че е наясно с истинските способности на афродизиака и дори повечето хора са ползвали подобна стимулация в сексуалния си живот. Както знаем, това е вещество, което подсилва интимните желания. И в миналото, и сега са мнозина тези, които вярват, че някои напитки, храни и определено поведение могат да направят чудеса със сексуалния ви живот. С тяхна помощ сексът става по-лесно постижим и приятен.

Що се отнася до научните доказателства за подобни възможности, изследователите допускат, че е възможно ефектът да се дължи на вярата и на очакванията за положителен резултат. Това се нарича още с медицинския термин плацебо-ефект – феномен, при който симптомите на пациента могат да се подобрят при наличие на неуспешно лечение, само защото пациентът вярва в това.

ЩИПКА СТРАСТ

Сред най-често използваните начини за повишаване на либидото в миналото били подправките.

Първенец в това отношение е босилекът, за който от векове се смята, че не само засилва желанието, но увеличава и плодовитостта, създавайки общо усещане за комфорт и добро разположение. Жените дори посипвали гърдите си с босилек понеже мислели, че ароматът му побърква мъжете.

В някои култури силно ароматният кардамон се приема за лек срещу импотентността. Причината за това е, че съдържа съставка, способна да увеличи кръвния поток. Цветовете на шафрана пък са много търсени не само заради лековитите им свойства, но и заради невероятно бързото въздействие върху мъжете, изразяващо се в изостряне на сексуалния апетит.

Следваща в тази класация на афродизиаците от някога е ванилията. Легендата разказва, че Ксанат, младата дъщеря на мексиканската богиня на плодородието, се влюбила в тавтонски младеж. Поради божествения си произход тя не можела да се омъжи за него и се превърнала в растение, носещо удоволствие и щастие.

Екзотичната миризма на джинджифила и неговата способност да стимулира кръвообращението също не са за подценяване. В Древен Китай пък жените възхвалявали магическата сила на индийското орехче, което според проучванията увеличава склонността към намиране на партньор. В големи количества индийското орехче може да има халюциногенен ефект.

Ако обърнем поглед към Древна Гърция и Древен Рим, ще открием, че тогава непрекъснато са смучели семена от анасон за засилване на мерака. Той съдържа естрогенни съставки, наподобяващи женските хормони. В същото време парещият вкус на чилито стимулира нервните окончания, ускорява пулса и предизвиква изпотяване. Освен това предизвиква отделянето на ендорфин (хормона на удоволствието), което го прави необходима съставка при приготвяне на еротична вечеря.

Ако предпочитате да съчетаете ефекта от различни растения, пробвайте с кърито, което е съвкупност от куркума, ким, кориандър, червен пипер, карамфил, джинджифил, бахар и други. Специалистите го определят като малък сексуален експлозив. Силно влияние върху мъжката потентност имат и кедровите ядки, които са богати на цинк. Те се използват за стимулиране на либидото още от Средните векове. Кимът пък е предпочитан заради финия и освежаващ аромат още от древните гърци. 

Най-ароматната от всички подправки е карамфилът, който расте в Западна Индия и на островите около Африка. Използва се за приготвяне на възбуджащи храни още от дълбока древност от индийските раджи, китайските мандарини и богатите римляни.

 

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha