Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» Технологии» Игри»
Печат

Видеоигрите подобряват паметта на възрастните

Снимка: www.hybridlava.com

Макар много хора да са противници на видеоигрите, защото понякога така увличат хората, че ги карат да стоят пред екрана с часове, се оказа, че не са чак толкова безполезни. Според последното изследване на учените от университета в Айова те са много полезни за паметта на хората над 50-годишна възраст. Резултатите показали, че подобряват мисловния капацитет и забавят с години намаляването на паметта, свързано с възрастта.

В изследването били включени близо 700 души, разделени в четири групи. В едната трябвало да решават обикновени кръстословици на компютъра, а останалите три - да играят игра, наречена Road Tour. В тази игра трябва да бъде определен моделът на кола, показана за кратко. На всяко от нивата скоростта, с която се сменя картинката, се увеличава заедно с разсейващите елементи на екрана. В крайна сметка се оказало, че това упражнение увеличава капацитета на играча с до 70%.

Според учените хората от трите групи, тествани с Road Tour, не само спечелили допълнителни години с по-добър умствен капацитет, но и подобрили способностите си значително. Също така имали по-добра концентрация, бързина и способност да минават от една задача към друга.

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha