Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» Технологии» Игри»
Печат

Дънкан Джоунс ще режисира филма Warcraft

 

Дънкан Джоунс (Първичен код) ще режисира дългоочаквания филм за Warcraft вселената, съобщиха от Blizzard. По предварителни данни снимките на продукцията, финансирана от Warner Bros, трябва да започнат през есента на 2013, а филмът да бъде пуснат през 2015 г.

Основателят на Legendary Pictures Томас Тул (Черният Рицар: Възраждане, Гневът на Титаните, 300) ще продуцира лентата. Ще му партнира и главният креативен директор на компанията Джон Жашни. Сценарият пък е поверен на Чарлз Лийвит (Кървав Диамант, К-ПАКС) и за момента се пази в тайна. От страна на Blizzard продуцент ще бъде креативният директор и създател на огромна част от света и историята на Warcraft - Крис Метцен

Това е голям скок за младия режисьор Джоунс, който е син на музиканта Дейвид Бауи, коментират американските медии. Бюджетите на предишните му филми са съответно $1 млн. за Луна и около $35 млн. за Първичен Код. Предварителната информация за бюджета на Warcraft е за около $100 млн.

Първата информация за възможно заснемане на филм за игралната вселена на Blizzard се появи през вече далечната 2006 г. Тогава от компанията пуснаха официално съобщение, че са започнали работа по проекта и ще си партнират с Legendary Pictures. По-късно за режисьор на лентата бе избран Сам Рейми (Спайдър Мен 1-3). В интернет се появиха множество новини за това кой ще участва, включително и видеокадри, показващи възможна подготовка за започване на снимки. По-късно, през 2010, се появиха слухове, че Рейми няма да участва в проекта заради снимките на Oz: The Great and Powerful. През 2012 бе потвърдено официално, че друг режисьор ще застане начело на продукцията. След множество спекулации и предположения Blizzard и Legendary Pictures обявиха, че именно Джоунс ще поеме тежката задача. 

 

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha