Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» Технологии» Игри»
Печат

Учители от Великобритания искат закон срещу игрите с насилие

 

Сдружение от британски учители иска да бъде издаден специален закон, с който да бъде ограничен изцяло достъпът на деца до игри с насилие. Това предложение е било дадено на ежегодната среща между Асоциацията на учителите и лекторите на Острова. Съобщението е било огласено от Eurogamer.

Учителите са на мнение, че малките деца не могат да различават реалността от виртуалното пространство и така се оказва изключително негативен ефект върху психиката им. За да се предотврати вредното влияние на игрите с насилие, е важно да бъде създаден закон, който да ограничи достъпа на непълнолетни до този вид игри.

По време на самата конференция са били цитирани много медицински доклади, които доказват, че при всички геймъри има предпоставки за развитие на травми, а също така и значителен проблем със сухожилията. Друго мнение на гласи, че децата, които прекарват голяма част от деня си в игри, не могат да се съсредоточат максимално в учебните занятия.

Родителите често не приемат никакви мерки срещу ограничаването на достъпа на децата до игри с насилие, които са позволени едва след навършване на пълнолетие. Много е важно не само да бъде приет специален закон, за да се предотврати този проблем на днешната младеж, но и родителите да участват активно в неговото разрешаване.

Нека все пак не забравяме, че логическите игри и тези, които стимулират тяхното въображение не са вредни и влияят много положително върху интелекта и логиката. Трябва да се уточни, че с каквото и да се занимават хлапетата пред компютъра, е нужно да се прави почивка и да не прекарва цял ден пред монитора.

Разбира се, ако искаме да постигнем само положителен ефект от новите технологични забавления, а в това число и игрите, е важна умерената употреба. Тази граница може да бъде много лесно определена и от реакциите на детето. Ако то става раздразнително и избухва, когато му кажете да спре играта, границата е премината! Най-добре е да поставите ясни правила за времето и игрите, с които може то да се забавлява. Само така можете да усетите и положителния ефект от новите технологии.

 

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha