Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» Технологии» Интернет»
Печат

Facebook етикет

Снимка: Интернет

Facebook е благословия за всички, но най-вече за заетите хора. Лесно и бързо можете да поддържате взаимоотношения със семейство и приятели, да се свързвате със стари познати и да завързвате нови познанства. Но общуването във виртуалното пространство не винаги е толкова разбираемо, както това в реалния живот. За да се избегнат гафове в социалната мрежа, е важно да знаем какво трябва и какво не трябва да правим. Ето няколко основни правила за етикета:

Пратете лично съобщение, когато отправяте покана за приятелство – ако не сте контактували с дадения човек от години, съвсем нормално е в първия момент той или тя да не си спомни за вас. Напишете нещо кратко, като „Здравей, не сме се виждали от университета! Какво се случва с теб?“. Ако пък искате да станете приятел с непознат, напишете му например, че ваш общ приятел ви е казал, че може да си допаднете.

Също така не бива да превръщате Facebook в отдушник, да споделяте всяка мисъл или идея, която ви мине през главата, и да занимавате останалите с това. Като цяло бъдете позитивни, а когато сте ядосани се въздържайте от коментари. Можете да изтриете това, което сте написали, но не и да заличите думите си от съзнанието на тези, които вече са ги прочели. От друга страна винаги имайте едно на ум, че може вашият шеф – настоящ или бъдещ, да следи коментарите, снимките и т.н. Добре преценете, преди да публикувате някой фотос – има такива, които не е желателно да стават обществено достояние. И в крайна сметка наистина ли имате нужда от 800 приятели?! Проучвания в тази област показват, че човек може да управлява около 150 връзки с хора в живота си – лице в лице или онлайн.

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha