Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» Технологии» Интернет»
Печат

Microsoft пусна свой преводач на страници в реално време

Страницата на BBC преведена на български

Достъпен като Bookmarklet* за вашия браузър, Microsoft Translator разпознава езика на конкретната уеб страница и превежда текста в нея в реално време на избран от вас език. Можете да избирате от доста варианти, включващи български, английски, френски, немски, италиански, китайски, японски, арабски, руски и други.

За да инсталирате Microsoft Translator от страницата му, първо изберете вашия майчин език от падащото меню. След това се подсигурете, че лентата за Favorites или Bookmarks е видима. Завлечете линка “Преведи” в лентата и сте готови. Оттам нататък можете да сърфирате до всяка страница с език различен от майчиния ви и просто да кликнете на Translate бутона, за да я преведете.

Google Chrome включва собствена вградена функция за превод на уеб страници, така че Microsoft Translator bookmarklet-а, който е изграден от JavaScript код, няма да работи в този браузър. За сметка на това спокойно се активира в последните версии на Internet Explorer, Firefox и Safari.

---

*Bookmarklet e (обикновено JavaScript) приложение за вашия браузър, което работи без да се налага да отваряте нова страница, за да го достъпите.

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha