Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» За дома» Градина»
Печат

Алое Вера

Снимка: интернет

Алое (Aloe Vera), наричано още "Растение чудо", е едно от най-популярните и полезни растения, с които ни е дарила природата. Алоето има около 200 разновидности, главно в Южна Африка (в България се отглежда на закрито).

Алое Вера е най-разпространено със своите лечебни качества. Качествата на чудодейното растение са познати отпреди повече от 5000 години. Алоето обитава местата със сух и горещ климат, затова много хора го оприличават на кактус, но в действителност, то принадлежи към семейството на лилиите. Дебелите и месести листа са източникът на всички полезни вещества и свойства. Благодарение на тях, ако откъснем растението, то може да живее няколко месеца, без да загине.

Алое Вера съдържа много минерали, аминокиселини и витамини. Лечебните свойства на магичното растение се използват в хомеопатията, медицината и козметиката. Има противовъзпалителни, антивирусни и естествени антибиотични свойства. Подобрява храносмилателната система и бъбреците (за по-добро усвояване се приема с прясно мляко). Алое Вера се прилага при кожни раздразнения, инфекции, изгаряния и екземи. Успешно се прилага в борбата срещу стареенето, също така предотвратява и образуването на туморни клетки. Приложението му в козметиката е широкоспектърно. Има омекотяващо и регенериращо действие, добавено в шампоани и маски за коса.

Алоето е растение, което фокусира енергията и придава сила. Поставено в стаята, Алоето понижава съдържанието на отровни вещества. Пази стаята от негативна енергия, а през нощта отделя кислород и поглъща въглеродния диоксид. Енергията на Алоето се движи отвън навътре към розетката, затова е много подходящо растение за спалнята.

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha