Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» За дома» Интериор»
Печат

Един свят само за вас

Снимка: Интернет

Вече дойде най-топлият и за много от нас любим летен сезон. Плаж, море, слънце и хубави емоции са само част от нещата, с който свързваме тези месеци. Защо да не направим и обзавеждането част от горещите страсти през сезона?

Има много малки неща в дома, които можем да декорираме, заменим или до украсим, за да се прибираме всеки път в същински оазис. Като начало можем да започнем с купа свежи плодове на масата или дори пред огледалото във фоайето. Така всяка сутрин, докато се оправяте за работа, ще започвате денят със сочна череша или ягода.

Декорациите в формата на лодки, морски звезди, рапани и мидички ще внесат бохемски стил и звук на морски вълни в стаята. Тях можете да поставите на секция, шкафче, в банята или на терасата.

Махнете всички тежки покривала за легла и килими, почистете ги и ги приберете за есента. Когато къщата изглежда по простичко, малките декорации и плодовете ще изпъкнат и ще привличат вниманието, пък и ще поддържате чисто много по-лесно при липсата на всички настилки събиращи прах.

Сатенени чаршафи и покривала… Е това си е лукс, но защо да не се поглезите. Комплектът струва между 30 и 60 лева – зависи от фирмата, а чувството да спите в такива завивки е безценно. И ако отива на мебелите, нека бъдат в хитовото морско синьо.

Ето и няколко съвета от типът „направи си сам”. Лампионите от хартия са толкова модерни и се предлагат в безброй цветове и форми. Те омекотяват светлината, ефектни са и са страхотен аксесоар за летните дни. А на всичкото отгоре са и лесни за правене, затова ако не ви се дават 10 или 20 лева за интересната лампа, просто си купете разноцветни листове папирус, навийте малко тел в интересна форма и залепете хартията отгоре.

Купете от някой магазин за платове полупрозрачен бял, син или кремав (какъвто решите) плат на малки дупчици, наподобяващ моряшка мрежа и около метър по-дебело въже със стандартно усукване. Цялото удоволствие ще ви струва около 20 лева, но ще можете да си спретнете прекрасни завеси, които ще освежат и променят стаята до неузнаваемост.

Вземете стар буркан с по-широко гърло. Обгорете няколко малки листчета хартия, напишете позитивни послания на тях, после ги навийте на руло и ги поставете в буркана. Можете да го украсите със конопено въженце, лак за нокти, миди или да поставите малко пясък на дъното. Поставете творението си на видно място, така че да можете да си прочитате по някоя крилата мисъл от време на време. Гостите ви също ще са приятно изненадани от „писмото в бутилка”.

За тези от вас, които са решили да правят основен ремонт, вкарвайки морски елементи в обзавеждането – сега е моментът, защото магазините за мебели и интериор преливат от оригинални идеи. Ако решите да заложите на тревисто зелено, сочно жълто или нежно синьо, всеки път ще се чувствате като сред палмите на самотен остров. А като споменах палми, една такава струва 10 лева, може да се намери почти навсякъде, отглежда се лесно и вирее дълго.

Изобщо всичко, което няма да заема излишно място и ще ви носи настроение, е позволено. Все пак това си е вашият дом и той трябва да е най-прекрасното и най-харизматичното място на земята. Един свят само за вас.

 

Снимки:
Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha