Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» За дома» Интериор»
Печат

Фън Шуй интериор

Принципите на Фън Ший са точно определени. В буквален превод означава „вятър и вода”. Това е цяла наука и изкуство, чиято цел е да привлече към дома богатството, хармонията и парите. Тя вижда дома като истинско живо същество. Ето защо е важно интериорът да се подчинява на принципите на Фън Шуй.

Според това изкуство всяко място и всеки дом се нуждаят от индивидуален подход. Простичко казано принципите са като при акупунктурата, тоест ако енергията се движи свободно в дома, това ще се отрази и на нас. Ако тази енергия е блокирана от различни прегради, то ние ще се разболеем. Дори и да сме пленени от тази култура и да смятаме, че сме подредили всичко според Фън Шуй, е останало малко място, което сме пропуснали. Причината е, че се стремим да спазваме новите тенденции в интериора и така нарушаваме несъзнателно хармонията. Затова е важно веднага да направим тези корекции, за да възвърнем хармонията.

  • Прекалено много малки детайли – няма значение дали говорим за декоративни елементи или за украшения, наличието на много детайли в дома пречи на енергията да се движи свободно. По този начин нищо „ново” няма да успее да влезе в живота ви. Правилната формула в този случай е да оставите само ¼ от детайлите в интериора. Останалото може да дарите за благотворителност, да зарадвате близки и познати.
  • Една от често допусканите грешки според Фън Шуй е поставянето на нещо, което не ви допада в интериора на дома, тъй като е в тон с последните световни тенденции. Точно такива детайли и предмети са магнит за негативната енергия, която се отразява и върху Вас. Принципът тук е да смените нещата, които не харесвате с нещо, което ви допада, дори и да не е модерно.
  • Мебели, които са разположени до стената – енергията Чи се нуждае от много пространство. Когато в дома ви има мебели, които се намират до стената тя се застопорява в средата на помещението, тъй като само там има достатъчно свободно място. Най-лесната в случай корекция на интериора според Фън Шуй е да отдалечите малко мебелите от стената.
  • Хоас в антрето на дома – както вече ви е станало ясно, според културата Фън Шуй именно входната врата е устата на енергията Чи. През нея във вашия дом навлизат хармонията, положителната енергия, парите, богатството.  Ако обаче в антрето Ви има прекалено много неща, ще блокирате енергията Чи. Най-добре е да приберете нещата на други места. Скрийте ги от погледите на влизащите.

Дори и след като подредите дома си според Фън Шуй не бива да забравяте, че вие и семейството сте най-важният елемент в тази култура. Растенията например ще внесат живот във вашия дом, но децата ще внесат движение. Така ще подхранвате положителната енергия във всяко кътче от дома си.

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha