Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» За дома» Кулинар»
Печат

Агнешка дроб сарма

Снимка: Gossip.bg

С наближаването на един от най-големите български празници - Гергьовден, решихме да ви представим рецепта за традиционна агнешка дроб сарма.

Необходими продукти:

За плънката:
1 агнешки комплект (800-1000 гр.)
5-6 стръка пресен лук (нарязан на кръгчета)
1 морков (настърган)
4 супени лъжици олио
350-400 гр ориз
6-7 стръка пресен джоджен (само листата) или 1-2 ч. л. сух
6-7 листа пресен девесил или 2 ч. л. сух
1-2 ч. л. червен пипер
1 щипка млян черен пипер
50-100 гр домати консерва (нарязани на дребно)
сол

За заливката:

1 кофичка кисело мляко
4 яйца
1 с. л. с връх брашно
1 ч. л. сол
5-6 стръка магданоз (нарязан)

Начин на приготвяне:

Агнешкият комплект се измива, нарязва на едри парчета и се слага да ври в около 1 и 1/2 литър студена вода с 1 ч. л. сол. Сварените дреболии нарязваме на малки кубчета. В дълбок съд запържваме леко лукА и моркова. После прибавяме дреболиите, ориза, доматите, червения пипер и черния пипер. Прехвърляме в дълбока тава и заливаме с бульон, в който е врял дробът (бульонът е 1 към 3 спрямо ориза).

Посоляваме, добавяме девесила и джоджена. Разбъркваме добре и печем на 180-200 градуса до готовност.

В дълбок съд разбиваме яйцата, брашното и киселото мляко до получаване на хомогенна смес. Посоляваме и добавяме магданоза. Внимателно разпределяме заливката върху цялата плънка и печем до зачервяване.



След като поизстине готовата дроб сарма, нарязваме и сервираме със зелена салата или кисело мляко.

Добър апетит!





Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha
1
sisa | 24.04.2012 09:16
auuuu.... doyade mi se.