Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» За дома» Кулинар»
Печат

Огнени пиперки от Мексико

Снимка: Интернет

 

Някои хора казват, че лютото е един от най-силните афродизиаци. Дали е така, ние няма да взимаме отношение, но за сметка на това ще предложим изключително пикантна и вкусна рецепта, която със съгурност ще сгорещи кръвта ви.

 

Продукти:

500 гр едри зелени чушки

3 супена лъжица олио

200 гр натрошено сирене

1 яйце

2 супени лъжици брашно

100 мл прясно мляко

 

За соса:

4 глави лук

500 гр домати

150 мл зехтин/150 гр сланина

1 щипка сол

1 щипка черен пипер

1 щипка захар

2 люти чушки

магданоз

 

НАЧИН НА ПРИГОТВЯНЕ:

Загрейте олиото в тиган на силен котлон. Изпържете чушките в сгорещената мазнина. Когато изстинат, ги обелете и почистете добре от семето. Готовите пиперки напълнете с натрошеното сирене. Потопете ги в предваритлно приготвена смес за паниране от 1 яйце, 2 лъжици брашно и прясно мляко. Отново ги изпържете в сгорещеното олио. Наредете ги в чиния за сервиране. За да приготвите соса към чушките, запържете 4 настъргани глави лук. Добавете обелените домати, нарязани на малки кубчета, подправките и двете люти чушки, нарязани на ситно. Когато сосът стане готов, го изсипете върху наредените в чинията чушки. Поръсете със ситно нарязан магданоз. Любителите на чесъна могат да добавят в соса 2-3 скилидки.

 

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha