Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» Култура» Кино»
Печат

Гангстерски отряд

Вдъхновен от реални събития, което в Холивуд означава, че разказът е пренебрегнат за сметка на екшъна, Гангстерски отряд е една обикновена история. Неофициален полицейски отряд се сформира, за да се опълчи срещу мафиотски бос, който владее Ел Ей през 1949.

Стрелящи гангстери, престрелки, подозрителни особи и автомобилни преследвания. Визуално филмът е уловил духа на периода, през който се развива действието. Всички актьори са подходящо подбрани за ролите, които изпълняват, и изглеждат така сякаш наистина принадлежат на тази ера. Освен това кадрирането под различен ъгъл и осветлението донякъде напомнят ретро лента, което създава атмосфера, радваща окото.

Огромен звезден състав, начело с Шон Пен в ролята на ексцентричния мафиотски бос Мики Коен. Пен е най-големият и единствен герой, който изпъква сред останалите и неговата роля е тази, за която придобиваме реална представа. Научаваме как се е борил цял живот, за да се добере и опази това, което му принадлежи. Поради тази причина, той е невероятният злодей, който гангстерският отряд има за цел да унищожи. Въпреки това, в едно със стила на лентата, героят на Пен заедно с всички останали има вид на детектив от анимационен филм.

Джон Бролин (Мъже в черно 3) се преобразява в твърдоглавото, уважавано лошо ченге. Райън Гослинг (Drive) пък е готин, спокоен и привлича жените като магнит. Той също придава на ролята си един специфичен детективски анимационен глас, който е в синхрон с героя на Пен. Антъни Маки (Агенти на съдбата) е уличното ченге, което се опитва да се изпъкне, а Робърт Патрик (Терминатор 2) играе старият стрелец , който се е впуснал в последно  „препускане”, следен от младежа Майкъл Пеня (Край на смяната), идеализиращ опитния стрелец. Кръгът се затваря с Джовани Рибизи (Да изчезнеш за 60 секунди), който борави с чудати технологии и е специалист по разузнаване.

Всички тези образи се изпълняват от добри актьори, на които, за съжаление, не е дадена възможност да покажат таланта си. Липсва дълбочина, което създава лека апатия у публиката и лишава лентата от напрегнати моменти по време на множеството престрелки.

Актьорският състав се допълва и от Ема Томпсън (Помощниците), която е красивото момиче, попаднало в ръцете на могъщия гангстер. Както при всички останали герои, дотук стига дълбочината в характера на образа й. Все пак трябва да се отбележи, че естествената външност на Стоун, огнено-червена коса и кадифен глас допринасят за романтичния стил на тази ера, за съжаление, нищо повече от това.

В крайна сметка може да се каже, че това е един приятно визуализиран повърхностен филм, изпълнен с престрелки и автомобилни преследвания, които поддържат екшъна. Ритъмът не се забавя и не позволява да се разсееш  до последния момент, особено при финалната престрелка, която извисява филма на ниво Холивуд, за да напуснем салона с добро чувство.

 

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha