Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» Култура» Кино»
Печат

Ледена епоха 4: Континентален дрейф

Ваканционният сезон е в разгар си, оглавен от последното пътешествие назад във времето към Ледена епоха. Още откакто първият филм излезе през 2002, франчайзът Ледена епоха радва децата (често и техните родители) по цял свят заради широката палитра от хумор, визуалното великолепие и поради семейния си жанр.

Лентата започва в познатата стилистика със съблезъбата катерица и нейната обичайна борба за спасение на свещения жълъд. Този път злочестият гризач Скрат, който не може да говори, е един от най-успешните герои. След поредица от случки с негово участие предизвиква разделянето на части на мегаконтинента Пангея.

С очевидна претенция за историческа достоверност персонажите се впускат в приключения през морета, плаващи айсберги, натъквайки се на пирати, съблазнително бял тигър и сладкия мамут на име Пийчис. Разбира се, щуротиите нямат край, купища шеги хвърчат наляво надясно и може би това е най-зашеметяващото визуално приключение на историята. Същевременно има усещане, че сякаш се губи сред блясъка на първите три епизода.

Ледена епоха 4: Континентален дрейф не е режисиран от бразилския магьосник Карлос Салдаха, като този път тази отговорна задача е споделена между Стив Марено и Майк Търмайер. Последният е помощник режисьор на Салдаха в последния епизод на Ледена епоха: Ерата на динозаврите.

Мартино и Търмайер са свършили чудесна работа, репликирайки визуалното великолепие, което прави Ледена епоха толкова невероятен филм, но за съжаление на моменти хуморът вече няма същия ефект, както в миналото. Може би с изключение на сцените със сирените.

Не искаме да кажем, че децата няма да се насладят, напротив. Заглавието е насочено точно към тях и в това отношение то ще зарадва малчуганите от всяка възраст. Всички техни любими герои са там, с Рей Романо, който се завръща с гласа на Мани. Джон Легуизамо като Сид, Крис Уедж в ролята на Скрат, плюс дълъг списък от холивудски звезди и музиканти като Куин Латифа, Шон Уилиам Скот, Дженифър Лопес, Ники Минаж, Ребел Уилсън, Патрик Стюърт, Саймън пег, Ник Фрост и други.

Ако търсите нещо приятно и увлекателно, което да отвлече вниманието на вашите хлапета през ваканцията, то това е Ледена епоха 4: Континентален дрейф.

 

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha