Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» Култура» Кино»
Печат

Секретна квартира

В екшън-трилъра Секретна квартира Рейнолдс играе агент на ЦРУ от нисък ранг – Мат Уестън, който е пратен в южноафриканска тайна квартира и не е участвал в нито една акция през времето на едногодишния си престой. Готов на всичко, за да предизвика промяна и да се присъедини към своята приятелка, преместена във Франция, Уестън търпеливо очаква неговият час да настъпи. И въпреки това тайно се надява да се включи в сериозна акция на ЦРУ.

Неговото желание се сбъдва, когато бившият агент на ЦРУ Тобин Фрост (прошареният Дензъл Уошингтън) се озовава в Американското посолство, за да се спаси от група преследвачи, опитващи да го убият. Без да са наясно с неговите мотиви, шефовете от ЦРУ – Катрин Линклейтър (Фармига) и Дейвид Барлоу (Глийсън), прехвърлят Фрост към тайната квартира на Уестън с инструкции да бъде добре охраняван в очакване да се появи подкрепление и да стане ясно какви са истинските му намерения. Тайната квартира обаче е разкрита и атакувана от наемници, чиято цел е да отвлекат Фрост. Мат Уестън трябва да се съюзи с агента ренегат, за да оцелеят и да разкрият кой стои зад неочакваната атака.

Секретна квартира е малко необичаен филм. От една страна има преследвания с коли и много стрелба, а от друга страна сме свидетели на изключителна игра – на Уошингтън като агента, който е толкова добър, колкото само той би могъл да бъде, и на Рейнолдс, който успява да съчетае несигурност, страх и арогантно перчене. За съжаление, докато Глийсън не разполага с кой знае колко време, за да се прояви талантът му, Фармига също така е подценена и през повечето време е в сянка.

Лентата е вълнуваща, зареждаща с адреналин, макар че на моменти е сдържана. Режисьорът Еспиноза набляга по-скоро на реализъм, отколкото на експлозии и хвърчащи предмети. Сцените са кратки, ожесточени и яростни, а ръкопашните схватки (най-вече с участието на Уестън) са безумно реалистични и болезнени. Този подход прави един предсказуемия филм толкова гледан. Колко пъти лошите момчета са хората, които подозирате че всъщност са. Все пак благодарение на южноафриканския декор – бедни квартали, окаяни улици и стадион, лентата изглежда малко по-различно.

Проблемът е, че в крайна сметка, няма нищо чак толкова напрягащо и интересно в сюжета. Зрителят се досеща накъде вървят нещата още в самото начало, даже по-лошо – схваща какво точно ще се случи, за да се стигне дотам. Можем да се наслаждаваме на разнообразие, но някак си това минава между другото, разказвайки историята без особено напрежение, защото вие сте с 10 минути напред в действието, каквото и да се случва в дадения момент.

 

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha