Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» Култура» Кино»
Печат

Спасяването на мистър Банкс

Спасяването на мистър Банкс е симпатичен семеен филм на Disney, който разкрива каква в действителност е историята около класическия филм за Мери Попинс. Оказва се, че има интересни за разказване събития, а с помощта на добра актьорска игра филмът ще привлече вниманието на по-голямата част от аудиторията.

Сюжетът разкрива трудностите, с които Уолт Дисни се сблъсква, за да убеди авторката на книгата Мери Попинс да позволи да я филмират. Всичко това е свързано с нейното минало и какво прави историята й толкова лична и важна за самата нея както и опрощението, което тя трябва да намери, за да позволи на Дисни творческа свобода.

Историята напомня класическа Disney приказка. Няма следа от насилие, заплаха или опасност. Спасяването на мистър Банкс се фокусира върху обещанието на Дисни пред дъщерите си да превърне една от техните любими книги във филм и невероятно трудният човек, с когото той се сблъсква – авторката П. Л. Травърс. Редувайки сцени с Травърс , която работи с екипа, със суровата реалност, през която тя е преминала в детските си години, Спасяването на мистър Банкс създава интересна сюжетна структура. Тя отразява събитията, които са повлияли върху формирането на личността на авторката, точно преди да станем свидетели на трудностите, които те са причинили. Това поддържа интереса през цялото време, разкривайки все повече и повече за Травърс и опитите й да се освободи спомените от миналото.

Всички герои са добре изградени и не са излишни в продукцията. Историята е интригуваща, правдоподобна, с ангажиращо темпо. Сценарият също успява да разбие някои клишета, концентрирайки се върху изкуплението, вместо стандартния мейкинг на филм за творческо сътрудничество.

Ема Томпсън играе превъзходно. Също както авторката на книгата, тя се въплъщава в жена, която е изключително критична и дразни хората около себе си, налагайки мнението си със сила. И въпреки това, Томпсън успява да направи героинята харесвана, а трансформацията на Травърс в хода на действието е осезаемо. Малката Ани Роуз Бъкли, която изпълнява ролята на малкото момиченце Травърс, също заслужава комплименти. Взаимоотношенията между Ани и Колин Фаръл (нейният баща алкохолик) са покъртителни и много реалистични.

Том Ханкс е както обичайно, впечатляващ. Въпреки че играта му не може да се мери с тази в Капитан Филипс, той сполучливо се потопява в света на Дисни и е не по-малко убедителен.

Създавайки един изкусно селектиран саундтрак, като повечето песни са от Мери Попинс, музиката в Спасяването на мистър Банкс е внимателно подбрана, за да предизвика емоция в подходящия момент.

Най-вероятно малчуганите няма да си паднат особено по този мейкинг, но пък останалата част от семейството ще открие, че Спасяването на мистър Банкс разказва една интересна история. Майсторски режисиран и морално издържан, това е един от най-добрите семейни филми за тази година.

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha