Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» Култура» Книги»
Печат

Аферата Рембранд

Снимка: Хермес

 

Новата книга на „аса на шпионския роман” Даниъл Силва излезе у нас в края на юни. Завладяващи, напрегнати, наелектризиращи, майсторски написани са най-често използваните думи, с които описват романите на популярния автор. Един от най-продаваните писатели в света представя новите подвизи на добре познатия герой от поредицата Габриел Алон.

Първата книга за знаменития шпионин е Художникът убиец и печели за автора световно признание. Любителите на загадките и мистериите ще бъдат приятно изненадани от новите приключения на Габриел, който е обявен за най-добрия образ на шпионин в литературата, откакто Йън Флеминг създаде Джеймс Бонд.

Сюжетът е колкото познат, толкова и различен и необятен. Шеметно преследване на изчезнала творба на Рембранд по улиците на Амстердам и Буенос Айрес, швейцарски бизнесмен, изчезнало богатство от Втората световна война. С помощта на Зоуи Рийд – журналистка и любовница на Мартин Ландесман (бизнесмена), Габриел успява да разбере за опасните игри, в които е замесена могъща финансова империя.

С присъщия си хумор и богати описателни характеристики Силва вдъхва невероятен живот на образите и романите си. Преди да започне да се занимава професионално с литература, работи като кореспондент на Юнайтед Прес Интърнешънъл, отразява военните конфликти в Средния изток и Персийския залив, а след това е назначен за изпълнителен продуцент на ток-шоу предаванията по NBC. Богатият опит, които получава като журналист, и въображението, дадено му по рождение, вещаят на автора още много култови книги и блестяща писателска кариера.

Хермес, 14.95 лв

 

 

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha