Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» Култура» Книги»
Печат

Да дойдеш на света

Снимка: Колибри

В края на месец август издателска къща Колибри пуска на пазара втора книга на талантливата Маргарет Мацантини. Първата – Чуй ме, излиза през 2006 и е с небивал успех у нас.

Изтънчената авторка този път ни предлага една магическа притча за живота и любовта. Учудващ е начинът, по който Мацантини представя обикновеното ежедневие – съвършено спокойно и в същото време удивително и пълно с красота.

Героинята й Джема, която сега живее в космополитния Рим, има не много ясно минало, свързано със Сараево. Там изглежда преди много години тя е оставила скъпи за нея неща, както и сърцето си. В Рим води спокоен живот с втория си съпруг Джулиано и сина си Пиетро, докато една сутрин телефонът иззвънява и гласът на миналото я призовава обратно в Югославия.

Джема решава да предприеме едно пътуване, което ще постави на изпитание не само чувствата, а и съдбата й. Придружава я Пиетро, който не е много въодушевен от поканата на майка си.

Авторката засяга вечните въпроси за смисъла на живота и има ли такъв изобщо без любов. Да дойдеш на света е роман, събрал в себе си цялата очарованието и болката на две държави, съвършено различни и въпреки това много близки в душата на героинята – Италия и Сърбия.

Маргарет Мацантини е родена в Дъблин, но живее в Италия. Тя е Любимка както на широката публика, така и на критиката. В момента съпругът й Серджо Кастелито снима филм по романа с участието Пенелопе Крус.

 

 

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha