Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» Култура» Книги»
Печат

Да срежеш камъка

Снимка: Ентусиаст

Книгата Да срежеш камъка напомня разказите на Салман Рудши и Джон Ървинг. Абрахам Вергезе обаче изглежда ще е новият бестселаров американски автор. Със завладяващата си проза и прекрасен сюжет неговата творба обещава на читателите невероятно пътуване от Индия до Етиопия и Ню Йорк.

Романът проследява съдбите на няколко поколения герои от различни етноси и култури. Сблъсъкът на интереси и характери в едно съвременно семейство поражда конфликти, добре познати в обществото, в което живеем днес.

Историята разказва за двама братя, плод на любовта между индийска монахиня и английски лекар. След смъртта на майката и изоставени от бащата, двамата са принудени да израснат сами. Ориентирайки се към лекарската професия, в тийнейджърската си възраст Шива и Марион споделят всичко, докато един ден не се влюбват в една и съща жена. Това става причина да се скарат и Марион да замине да работи и живее в Ню Йорк.

Но идва момент, когато животът на младия лекар зависи от двамата му най-близки и в същото време най-далечни хора – брат му и баща му. Можеш ли да избягаш от миналото си и ако да, колко дълго би продължило това? И колко далеч си готов да стигнеш, за да предпазиш някого, когото обичаш?

Това е драмата на едно семейство, на състраданието и болката, но също така е и история за любовта, съвършенството и красотата на това да лекуваш телата и душите на хората. Абрахам Вергезе изгрява на литературния небосклон с Моята страна, в която разказва за работата си в началото на СПИН епидемията в Тенеси. Книгата става една от 5-те най-добри за 1994. Първият му опит в художествената литература е Да срежеш камъка, който критиците определят като впечатляващ.

Ентусиаст, 19 лв

 

 

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha