Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» Култура» Книги»
Печат

Изгубената дъщеря

Снимка: Хермес

Защо не направите лятото още по вълнуващо като заминете за Индия?! Екзотиката и мистерията, забулила далечната държава, разкрива пред нас младата писателка Шилпи Сомая Гоуда. Веднага излизането на романа Изгубената дъщеря следва вълна от одобрение. Над един милион екземпляра са продадени в повече от 22 страни и така книгата най-продаваната в Полша, Израел, Канада и Норвегия за 2010. Задържа се 15 седмици на първо място в канадския Амазон, номинирана е за Най-добър дебют и за Най-добра книга. Изумителният успех изненадва и самата авторка, която е финансист по професия.

Изгубената дъщеря разказва историята на Аша – индийско момиченце, изоставено от родителите си. Късметът й се усмихва и се озовава под покрива на семейство лекари в Сан Франциско. Отхвърлена от съучениците си, 15-годишната Аша чувства, че не принадлежи на тази култура. Така търсенето на отговори я отвежда до Индия.

Преплитането на културите и навиците на два коренно различни свята и невероятната емоция, с която Шилпи Сомая Гоуда описва съдбата на малкото момиче, разтърсват читателя. Това е история за едно невероятно пътуване към дома. Но къде е той – където сме родени или където е сърцето ни?!

Романът поставя пред читателя вечните дилеми за майчината обич, състраданието, индивидът като част от обществото и обществото като част от индивида. Значението на семейството и личностният избор са полемиките, върху които се развива вълнуващото действие. Ще разбере ли Аша кои са истинските й родители и ще разпознае ли себе си в препълнената и магическа Индия? И можеш ли да живееш в свят, към които принадлежиш телом, но не и духом?

Може би любовта е ключът към прекрачването на всички граници, било те духовни или материални. Запознайте се с най-прекрасните и най-тъмните страни на далечната страна от 13 юли, когато издателство Хермес пуска романа на пазара у нас. В момента писателката работи по втората си творба в слънчева Калифорния, където живее със съпруга и двете си дъщери.

Хермес, 12.95 лв

 

 

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha