Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» Култура» Книги»
Печат

Огнените кристали на Джейн Ан Кренц

Снимка: Хермес

 

Най-обичаната авторка в романтичният съспенс ни очарова това лято с новата си книга. Романът Огнени кристали разказва историята на 28-годишната Аби, която има специална дарба – да отключва психическата енергия, закодирана в антикварните книги. Талантът и я превръща в експерт по древните ръкописи. След като се сблъсква с тайнствен и опасен младеж в една от частните библиотеки, които посещава, тя трябва да спасява не само репутацията, но и живота си.

Сега търси лабораторен дневник с резултати от експерименти с огнени кристали със помощта на експерта по паранормални кристали Сам Копърсмит. Той произхожда от заможно семейство, натрупало състояние от проучвания на редкоземни елементи. От тях произлизат кристалите, които се използват при изработката на компютри и мобилни телефони. След срещата си с Аби той е невероятно пленен от нея, но все още не може да се примири със смъртта на годеницата си преди шест месеца. Привличането помежду им се засилва, докато търсят убиец с паранормални способности и са преследвани от изнудвач готов на всичко, за да се сдобие с дневника.

Джейн Ан Кренц преплита по невероятен начин страстта и напрежението в този изпепеляващ роман. Сюжетът е смел и динамичен, а прозата и напомня най-добрите автори на трилъри като Патерсън и Балдачи. Писателката е автор на над 40 бестселъра в класацията на New York Times. Общият тираж на книгите й е надхвърля 27 милиона екземпляра. Носител на наградата Джейн Остин Комеморътив Медъл на списание Romantic Times за приноса си в жанра на романтичната литература.

Кренц е многостранна писателка. Тя е авторка и на исторически романси, които подписва като Аманда Куик (под този псевдоним е издавана и у нас). Пише и футуристични романи, които публикува под артистичното име Джейн Касъл. Но най-добрите й творби носят истинското й име – Джейн Ан Кренц. Те са предимно в жанра на романтичния съспенс, в който любовната интрига е умело съчетана с криминален сюжет.

Хермес

 

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha