Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» Култура» Книги»
Печат

Синовете на Джихада

Снимка: Хермес

В края на месец август издателство Хермес публикува книгата Синовете на Джихада от Лев Пучков. Това е автор, чието творчество е посветено изцяло на най-сериозната заплаха за модерното общество – тероризма. Офицер от вътрешни войски, служил на територията на Северен Кавказ и Задкавказието и участвал в двете войни в Чечения, Лев Пучков познава в детайли психиката на терориста и ужасите на войната.

Творбата отговаря на много важни въпроси относно групировките и атентатите, с които обикновеният човек не е запознат отблизо. Какво всъщност е джихад за мюсюлманите? Каква е системата, по която се обучават терористите? Защо задълбочаването на конфликта между християни и мюсюлмани в Русия е толкова опасно?

Това са само част от проблемите, намерили художествена реализация в Синове на Джихада. На фона на неочаквани обрати, много напрежение, динамика и реалистични сцени, авторът говори за реални заплахи, пред които е изправена не само Русия, но и целият свят.

Подобно на нашумелия през последните години в България световноизвестен португалски писател Жозе Родригеш душ Сантуш, Лев Пучков представя един по-различен поглед към тероризма и времето, в което живеем. А също така и къде е мястото на правителството при разрешаването на религиозните различия? Лев Пучков е един от най-интересните съвременни писатели. Произведенията му са наситени с много сюжетни перипетии, имат динамичен стил и като отличителна черта – самобитна ирония.

Общият тираж на романите му надвишава 3 милиона екземпляра. Особено популярни са сериите Спецназ и Отряд №9. От тях в България са издадени романите Смъртта идва само веднъж, Извънредна ситуация, Шест секунди до взрива, Негоден за цивилен живот, Поясът на шахида, Война без фронтова линия, Стрелба без предупреждение, Нашата лична война, Тротилов еквивалент и Операция Муджахидин.

Сюжетът в новата му книга е познат, но и доста напрегнат и неочакван. Заподозрян в злоупотреба с власт офицер е заловен от Отряд №9, но малко след това семейството му е зверски избито. Бързо става ясно, че в тихото и спокойно градче Пятигорск върлува банда кръвожадни престъпници. Но кои са те и какво целят, никой не знае. Мотивите за действията им са неясни дори за опитните бойци от отряд №9. Освен това от ареста изчезват трима следствени, сред които и офицерът, задържан за злоупотреби. Събитията предизвикват истинска суматоха сред бойните части. За отряда на полковник Иванов обаче има само един път за действие: да намерят врага и да го обезвредят на всяка цена. Те няма да се спрат пред нищо, защото за тях успехът на тази мисия е въпрос на чест.

Хермес, 12. 95 лв

 

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha