Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» Култура» Книги»
Печат

Шанхайска Афера

Снимка: Хермес

Новият роман на Ридли Пиърсън Шанхайска Афера излезе на книжния пазар на 3 август. Авторът е с доста разнородна насоченост, което не му пречи да издава само хитови заглавия. Смъртоносни разкрития, Смъртоносен уикенд и 17 милиона причини да умреш са само част от неговите книги, които се радват на огромен успех у нас.

Полицейски, шпионски или криминални трилъри, Пиърсън е винаги изумяващ и приковаващ. Много от романите му са филмирани и са преведени на над 20 езика.

Новата му творба ни въвежда в живота на Лу Хао – счетоводител на огромна американска строителна компания. Неволно нашият герой става свидетел на убийство, в което е замесен високопоставен правителствен служител. Няколко дни по-късно изчезва заедно с бодигарда си.

Работодателите на Хао се нуждаят отчаяно както от него, така и от счетоводните му документи. Чрез него те са раздавали подкупи на политици и управници.

Тук се включват още Джон Нокс и Грейс Чу, чиято роля е не само да спасят заложниците, но и да проследят парите, изтекли от компанията в нелегални сметки. Разследването върви бавно, информация липсва, а до предполагаемата екзекуция остават броени дни. Нашите герой не предполагат с какво се захващат, когато разбират чии интереси са засегнати и кой стои зад всичко.

Шанхай крие ревностно тайните си, а всеки, дръзнал да се намеси в делата на големите играчи, рискува живота си. Джон Нокс и партньорката му ще трябва да използват цялата си находчивост, за да се справят с поставената им задача. В самия й край обаче се оказва, че паяжината от лъжи далеч не е разплетена.

 

 

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha