Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» Култура» Музика»
Печат

Перелик се готви за джаз фестивал

Родопският връх Перелик, над Смолян, ще приюти за осма поредна година Перелик Еко джаз фестивал The Sound of Silence. Така музиката ще се слее с природата, при това на надморска височина 2191 метра. Това ще се случи този петък и събота, когато почитателите на музиката ще могат да се позабавляват освен с джаз, още и с фламенко и фюжън.

Специалният гост на събитието ще е звездата Майк Морено, който идва за първи път в България. Китаристът успя да смести в натоварения си график и нашата родина, а почитателите му вече го очакват с нетърпение.

Първата фестивална вечер ще е DJ night в компанията на изключителния DJ Brown Sugar, популярен още като един от елитните ни музиканти, който свири с Белослава и редица от известните ни групи. За следващата вечер среща под върха правят млади, талантливи музиканти и звезди от световните сцени, за да покажат колко завладяваща може да е смесицата от етно, фламенко, румба, джаз и фюжън. В проекта на Никола Горялов, студенти от Лятната музикална академия на НБУ, завършили майсторски класове при Милчо Левиев, Петър Славов, Аарън Гоулдбърг, ще пренесат традицията на родопските песни в единение с джаза и ще представят част от авторските си композиции.

Във фестивала ще се включи и атрактивната формация Del Padre, която обещава да пренесе гостите с китарите си под звездите в завладяващия ритъм на фламенкото, румбата и джаза. На сцената ще се качат и музикантите от сръбската фюжън-джаз формация от Ниш - Eyot, едно от нашумелите имена в европейската музика.

Едновременно с хубавата музика в програмата на фестивала ще намери място и изложбата на изключителната френска художничка Ан дьо Колбер Христофоров.

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha