Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» Култура» Музика»
Печат

Порой удължи престоя на Теодора в Турция

Снимка: Diapason Records

Теодора трябваше да вземе участие в гала концерта на международния фестивал Türkçevizyon в събота вечерта в античния театър на Памуккале. Пороен дъжд обаче накара организаторите да отложат събитието и то се проведе на следващия ден в закрита зала в град Денизли.

Звездата на Diapason Records бе единствената българка, която взе участие във форума, който се провежда за пета година и събира участници от 24 държави. В първата фестивална вечер тя представи своите песни Сърце не ми остана и Сети се сам.

В последната вечер, когато по традиция се провежда гала концерта, Теодора трябваше да изпълни своята балада В твоите ръце, но на турски език. Тъкмо когато оставало съвсем малко време да излезе на сцената, бликнал пороен дъжд и се наложило концертът да бъде прекратен.

Организаторите реагирали бързо и още на следващия ден мероприятието било организирано в зала в закрита Денизли. Синеоката фолкдива представила своята балада по блестящ начин и получила много поздравления от организаторите и участниците не само за вокалното си майсторство, но и заради безупречния си турски.

„Подготвях се доста сериозно. Работих с професионални музиканти от Турция, още докато бях в България. Освен това и на самия фестивал имаше хора, които няколко дни ми помагаха за произношението.

Вложих много усилия, защото това все пак турският е език, който аз не говоря. Наистина много се притеснявах и се радвам, че се справих. Получих страшно много поздравления след изпълнението ми и това ме направи изключително щастлива“, сподели Теодора малко след завръщането си в България.

По време на фестивала Türkçevizyon родната звезда се запозна с представители на много различни държави. „Срещнах невероятни хора и намерих много нови приятели от различни краища на света. Надявам се, че скоро пак ще имаме повод да се срещнем на други подобни форуми“, сподели още тя.

По време на коктейла след края на гала концерта Теодора получи от организаторите специална награда за участието си във фестивала.

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha