Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» Култура» ТВ»
Печат

Започва първият исторически сериал

Снимка: TV7

Първият исторически сериал в България – Дървото на живота, тръгва в 20:00 в деня на националния празник 3 март по TV7. Историята ще ни върне в далечната 1908 г., а талантливи актьори като Христо Шопов, Владо Карамазов, Башар Рахал, Койна Русева, Теодора Духовникова, Мария Каварджикова, Йосиф Сърчаджиев, Явор Милушев и Луиза Григорова ще се опитат да ни припомнят позабравеното патриотично чувство.

Сюжетът показва родната действителност от годините след Освобождението, когато българите още носят в сърцата си истинска непримиримост и са готови да умрат в името на родината. Времена, в които думи като уважение, патриархалност и идеи са имали съвсем различен смисъл от сега. Действието започва с обявяването на Независимостта и ни запознава с многолюдното и доста заможно градско семейство Вълчеви. Когато обаче главата на къщата умира, дребните страсти, егоцентризма и борбата за наследство завладяват дома.

Поредицата, продуцирана от Dream Team Films и TV7, е екранизация по романа на Владимир Зарев Битието. Наред със силния актьорски каст Дървото на живота блести и с невероятните решения на сценографа Паоло Фаенци, който в продължение на месец и половина подреждал паветата за възстановката на видинската капия. Личната библиотека на Асен Вълчев (Йосиф Сърчаджиев) пък е изпъстрена с масонски символи. 

 

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha