Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» Култура» ТВ»
Печат

TV7 пуска първата родна историческа сага

Снимка: TV7

Миналата година TV7 се опита да си проправи път към почитателите на родните сериали и заложи на комедията Сутрешен блок и първата адвокатска драма Кантора Митрани. И двете заглавия се оказаха доста свежо разнообразие в станалата прекалено драматична телевизионна действителност благодарение на по-семейно ориентираните поредици на bTV. Телевизията обаче така и не им даде шанс за втори сезон.

За сметка на това дълго време работи по първата българска историческа сага Дървото на живота, която тръгва през март. Действието се развива през цялата нова история на България от Освобождението през 1878 г. до наши дни. В центъра на събитията попада едно заможно българско семейство, което преминава през различни трудности и добри моменти в три различни Българии – царска, комунистическа и демократична.

В главните роли ще видим популярни лица като Мария Каварджикова, Христо Шопов, Валентин Ганев, Владо Карамазов, Койна Русева, Башар Рахал, Теодора Духовникова и Луиза Григорова. Черешката на тортата в актьорския състав обаче са легендите на родното кино Йосиф Сърчаджиев и Явор Милушев.

„Този проект се превърна за нас от бизнес в национална кауза, чувството да си част от създаването на такъв филм е неописуемо. Започнахме през 2011 г., когато от TV7 ни предложиха да направим знаков исторически сериал и имахме съвсем малко време да реагираме“, разказа продуцентът Евтим Милошев.

 

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha