Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» Мода» Дрехи»
Печат

Ах, тези празници

Забелязали ли сте колко бързо отлита месец декември? Сякаш всички толкова са се разбързали да изпратят старата година и да посрещнат новата, че дори самият месец от неудобство гледа да отмине по-бързо. Още в началото му започва бясна организация – резервация на ресторанти, хотели, заведения... Първа стъпка от подготовката.

С настъпването на коледните и новогодишните празници настава и тоталната еуфория както в магазините, така и в настроението. Изкушенията дебнат от всеки ъгъл и от всеки МОЛ – предпразнични намаления от -30 % -50% -70% привличат дори най-големите скъперници, опиянени и въодушевени от предстоящите покупки. Сега няма да говорим за почти мигновеното разочарование, което настъпва, когато разберете че -70 % имат дрехи, които отдавна не са актуални, или е останала една бройка с размер XXS или XXL.

След като сме сключили сделката на века – купили сме най-хубавите коледни подаръци за всички, които обичаме, без да се усетим е настъпила празничната нощ. С нея идва и вечният въпрос „Как да изглеждам?!” или „Какво да облека?”. „Пак нямам нищо подходящо, косата ми – какво да я правя, забравих да си запиша час за фризьор или всичките му часове са заети… Ами гримът? Всички тези въпроси превръщат приповдигнатото настроение в ужас.

Как да се справите ли? Като за начало се успокойте. Първо, преди да решите какво ще обличате, е добре да го подберете според мястото, на което ще бъдете… Аз никога не се задържам само на едно място – от ресторанта отивам в някой клуб, след това… след това никога не е ясно.

Ако все пак сте решили да посетите само едно място, то дрес кодът е следният. В ресторанта бъдете елегантни – подходящи са както дългите рокли, така и тези до коляното. Забравете за минитата. Обувките трябва да са с ток. Косата е по-добре да бъде прибрана в елегантен кок или опашка. Ако е пусната, следете естествената и линия. Обемът в корените е нещо немислимо. Не карайте хората да мислят, че сте скрили подаръците им под косата си.

Ако ще сте в някой клуб, наблегнете на минито. Стига фигурата ви да го позволява. Къси рокли, панталонки, съчетани с ефектни чорапи или чорапогащник. Цветовете са вечното черно, червено, златисто, но само като акцент. Едва ли искате да изглеждате като метална скулптура. Кожата е много актуална тази година, но ако сте сред бурните танцьори, определено не е най-подходящият избор. Ще сте красиви около час, след което ще почувствате ефекта на „спаряването“. Косата ви може да бъде небрежна или вързана на конска опашка. Ако тоалетът ви е по-пищен, то тогава нека гримът и косата са семпли.
Животинските принтове за поредна година са в топ класациите на дизайнерите. На потребителите също. Най-актуалната зимна шарка е тигровата. Като цяло тя е желана през всички сезони. Ако и във вас се крие тигрица, покажете малка част от нея или я дръжте в клетката. Не мислимо е да сте облечени от глава до пети в този десен. Определено импровизациите са ходене по-тънък лед, затова ако не можете да устоите, гледайте да е малък детайл – обувки (без ботуши над коляното!!! – стига работата ви да не го изисква), чанта, шал или топ. Колкото по-малко покажете от тигрицата в себе си, толкова по-привлекателна ще бъдете.

В грима наблегнете на очите – погледът на една жена може да бъде по-въздействащ от тялото. Позволете си опушен грим или изящна очна линия. Черно и златисто е добра комбинация, но според цвета на очите ви и този в облеклото подберете сенките. Ако наблегнете на Погледа, не прекалявайте с цвета върху устните – старо и много добро правило.

Модата тази година разкрива един огромен диапазон от различни комбинации, цветове, материи. Това, разбира се, е нож с две остриета. Колкото по-голям е изборът, толкова по-фрапантни са и грешките. За това, мили дами, не забравяйте, че коледната или новогодишната нощ не е Хелуин и в стремежа си да бъдете неузнаваеми, да не го постигнете наистина.Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha