Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» Мода» Обувки»
Печат

Как да избираме обувки

Снимка: Интернет

Обувките са страст на много жени и причина повечето от нас да остават без пари в края на месеца. Но колко от милионите чифтове в шкафа, под леглото или в гардероба наистина носим? Два или три на сезон, някои слагаме веднъж годишно, а други никога, ама никога не сме обували. Това не пречи винаги, когато видим поредните страхотни токчета на витрината и не сме много „на червено”, да оставим на заден план въпроси като „Имам ли чанта за тях?” или „Подходящи ли са дрехите ми като цвят?”. А те са от огромно значение при последвалата съдба на новите ни „чепици”.

Има някои модели, които са просто задължителни за всяка жена, независимо от стила на обличане и възрастта. Това са маратонките, ниските сандали в телесен цвят, черните високи затворени обувки или стилните и удобни, високи до коляното, ботуши на нисък ток.

Ето защо са важни.

  • Спортният чифт винаги ще ви е от полза, независимо дали тичате всеки ден в парка, или ходите в планината веднъж месечно. Това е най-удобната туристическа обувка за разходка, пикник, спорт или игра. Ако по принцип не носите маратонки, не взимайте бели – много трудно ще ги поддържате чисти.
  • Ниските сандали са страхотни за дълги разходки в парка, уморителни шопинг турове или градско тичане по задачи. Телесният цвят пък е идеален за топлите месеци и подхожда на всяка дреха. 
  • Черните токчета са точното попадение за всеки костюм или рокля в гардероба, а ботушите – всички имаме такива, е хубаво да са по-високи, за да защитават краката ни от влагата и от студа, както и да не са на много висок ток, за да не се пързалят.

 

Редуването на високи с ниски обувки предпазва от една страна от дискомфорт – ако предпочитаме само високи токчета, а от друга страна от дюстабан – ако ходим само на равни подметки. В последните години обаче много дами и дизайнери превърнаха токчетата в почти ежедневна обувка. Но имайте предвид, че носенето им може да донесе както ползи (прекрасни прасци и бедра), така и вреди (разширени вени и подути ходила).

Ако обувката е удобна, няма значение как изглежда – това е една практична мисъл, която повечето дами пренебрегват! Това лято абсолютно задължителни са и чифт многоцветни сандали на висока платформа. Те са секси  и наистина удобни. И, разбира се, гумените обувки, които с гръм и трясък се появиха на пазара. За всеки различен сезон, спрямо модата и вкуса ви, е хубаво да имате по 1 или 2 чифта нови обувки, ако бюджетът ви го позволява. Но износвайте старите или ги подарете на ваша приятелка или колежка. Обувките са за носене и затова ако нямат колекционерска стойност за вас, ги дайте на някой, който ще им се зарадва.

 

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha