Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» Новини» Интервюта»
Печат

Мариета: Музиката е моята любов

Помните ли русалката от клипа на тазгодишното лятно предложение на Румънеца и Енчев - Седем дни? Хубавицата с меден глас се казва Мариета и безспорно успя да привлече вниманието на всички с очарованието си и голямия талант. После влезе в комбина с новоизлюпилата се рапърка Гери Дончева, за да попитат заедно Добре ли е. И понеже определено тя разпали не само нашето любопитство, а и това на меломаните, решихме да ви я представим по-подробно.

Мари, наскоро с Гери Дончева пуснахте обща песен. Как се роди тази идея?

На едно участие с Румънеца и Енчев. Въпросната вечер Енчев реши, че ще прави партия Лоши котки за един по-добър свят. Аз пък казах, че тази партия трябва да има песен и решихме, че най-подходяща за целта е Гери, защото преди това имахме още един проект с нея – Седем дни, в който рапира. И така, обадих й се, предложих й... Самата песен я направихме за отрицателно кратко време. Румънеца и Енчев написаха музиката и текста, клипа го засне Данчо Петков, а Мика Стоичкова ни помогна за стайлига.

Кога ще те чуем самостоятелно?

Обмисляме и такава стъпка да направим. Подготвяме някакви неща, но засега ще ги запазя в тайна. И с Гери, и с Румънеца и Енчев подготвяме нови неща. Не си губим времето, работим здраво.

Загатни в каква посока да мислим?

На мен ми се иска да е балада, но като че ли за първа песен няма да е добре, така че може би ще е нещо денс, поп. Аз съм учила Поп и джаз пеене, ходила съм на частни уроци при Радиана Задума в Пловдив, след това в университета следвах Поп и джаз пеене, а сега уча Право.

Кога започна да пееш?

От съвсем малка. Още на 7 години нашите ме записаха в музикална паралелка. Леля ми доста ми помогна, след това тя ме записа на частни уроци и започнах да ходя на участия от много малка, на които идваха майка ми и леля ми, защото се притесняваха. На 15-16 започнах да ходя по участия. След това участвах в Пей с мен, което беше продуцирано от Слави Трифонов. Там бях дуетна половинка на Орхан Мурад. Толкова хубави емоции и полезен опит натрупах от това шоу и съм много щастлива, че бях допусната да участвам. Изкарах шест концерта, след което Орхан реши да ме замени с едно момиче от Варна, но аз съм благодарна, защото тогава бях дете.

Това разколебали те дали да продължиш да се занимаваш с музика?

Честно казано, ми беше доста гадно. Наистина го изживях тежко, но съм благодарна, защото успях да си завърша училището и не трябваше да се явявам на изпити после. Просто съдбата така е решила.

А после? Как се запозна с Румънеца и Енчев?

Съвсем случайно. В Пловдив правеха едни караокета излязох на сцената и изпях една песен. Енчев ахна и каза: Искам да работя с теб. Това се случи може би една-две години след Пей с мен. Не го взех много сериозно, но си разменихме контактите и почнахме да се чуваме. Много съм им благодарна и на тях, защото много неща съм научила.

Кажи обаче за Правото...

Никога няма да изоставя музиката, но мисля, че всяка жена трябва да има една по-сериозна професия. Искам да стана нотариус. Няма много конкурси, но се надявам, докато завърша след шест години, вече да има. Аз сега съм първи курс, записах задочно, за да имам време и за музиката. Музиката е любовта ми. Имам периоди, в които примерно нямам много участия – месец-два, музиката толкова много ми липсва и винаги се връщам към нея.

Значи си си представяла как се развива твоята кариера?

Всеки човек мечтае. Надявам се след 10 години да имам поне един самостоятелен албум.

Смяташ ли, че контактите на Румънеца и Енчев ще ти помогнат да пробиеш и извън страната?

Те донякъде вече са ми помогнали. Имаме обща песен с Turbo B от Snap, която се върти в над 30 държави, а в Полша е издадена в някакъв специален диск. Това е голям успех. Трябва да се гордеем с успехите си – както със спортните, така и с музикалните.

Защо не се поддаде на по-лесния начин за печелене на популярност – поп-фолка?

Имах предложения, но реших, че поп-фолкът не е моят стил и се насочих към поп и R’n’B. Аз правя музиката за удоволствие, за мен не е фикс идея да стана супер популярна. За мен е важно да се забавлявам и да се чувствам добре.

Кога да чакаме нова песен с твое участие?

Надявам се до Нова година. Гери в момента е в чужбина, но след две седмици се връща от Америка и започваме с нея да работим усилено по разни наши си проекти. Надявам се до Нова година да успеем.

В песента с Гери пеете за по-материалните момичета...

Мисля, че хората не ни разбраха добре. Искаме да покажем на подрастващите, че това не е начинът да успеят в живота. Посланието към младите момичета е да не се поддават на богати чичковци с еднакви цифри в номерата на колите и телефоните. Това не е начинът за успех, трябва човек да се потруди и да направи нещо сам, а не да чака някой да му даде 20 лв, за да отиде на кафе.

Има ли настоятелни господа?

Между другото наскоро ми се случи на едно участие да дойде един господин и да ми каже, че на хубавите жени им трябвали не знам си колко пари, за да се чувстват добре. Аз го изгледах много странно и просто се обърнах на другата страна.

Какво ти трябва, за да се чувстваш добре?

Да правя хубави песни, да радвам хората, да съм на сцена и да си взимам изпитите.

 

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha