Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» Секс» Проучвания»
Печат

Вирус ни кара да се целуваме

Още с появата на теорията на Дарвин за еволюцията се заговори, че всичко, което правим, е с цел продължаване на вида. Само че в днешно време правенето на секс не е непременно свързано с правенето на бебе, напротив - свързано е с изпитването на удоволствие, а бебето е допълнителен бонус, когато е планирано, или неочаквана изненада, когато не е.

Ето ви една причина, заради която се отдаваме на плътски страсти:

(според учените)

  • целувката развива защита от вируси

Преди да стигнете до същинската част, при която телата на двамата партньори се сливат е едно, създаденото сексуално напрежение се претворява в страстна целувка. Така усещате вкуса на своя партньор/ка. Само че някога задавали ли сте си въпроса защо всъщност правите това? Едва ли! Все пак всички човешки култури го правят и някои от животните дори. 

Учени от университета в Лийдс създали теория, според която целувката е начин, по който жените се заразяват с вируса цитомегаловирус, чиито симптоми наподобяват настинка. Най-лесният начин за предаването му е чрез слюнка. Според специалистите обаче в малки дози вирусът никак не е вреден и дори го сравняват със зараждането на бандите от началото на 2000 година. Изглежда той е нещото, което ни подтиква да целуваме човека, към когото имаме някакво физическо влечение.

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha