Шоубизнес, Клюки, Събития и Лайфстайл

Лайфстайл и клюки» Технологии» Игри»
Печат

Star Wars срещу Warcraft

Jedi Shadow в SWTOR

 

Месец декември винаги е бил особено интересен за геймърите по света. Това е времето, в което почти всички големи производители и издатели на игри пускат новите си заглавия на пазара с желанието да направят възможно най-много продажби около коледните празници. Тази година битката е особено сериозна, защото Star Wars: The Old Republic (SWTOR) излиза на арената на масовите онлайн игри с цел да детронира абсолютния първенец в тази категория World Of Warcraft

BioWare, разработчици на едни от най-популярните RPG заглавия като Baldur’s Gate, Neverwinter Nights, Star Wars: Knights of the Old Republic, Jade Empire и Dragon Age, се съюзиха с гиганта EA Games и Lucas Arts, за да създадат истински конкурент на шедьовъра на Blizzard. След няколко години усилена работа с огромен бюджет Star Wars: The Old Republic е вече факт. Обявени са и датите на излизането му – 20 декември 2011 за САЩ и 22 декември 2011 за Европа.

Авторите на играта са заложили на изключително успешния модел на предишни свои заглавия – Star Wars: Knights of the Old Republic (1 и 2). Преди около 8 години те привлякоха феновете на поредицата със своята дълбока история, разказана в реално озвучени диалози и изключителен игрален свят, включващ множество планети, раси, мисии, както и доста добра система за битки. Това, което ни очаква в The Old Republic, е същата тази вселена, развита и изпипана до съвършенство.

От своя страна Blizzard обявиха преди около месец новия експанжън за World of Warcraft: Mists of Pandaria (MoP). С множество промени в баланса на играта, нова раса (Пандарен), нов континент (Пандария), нов клас (Монах) и още доста малки и по-големи промени, създателите на най-популярната игра в света се опитват да задържат лидерските си позиции. Това обаче може да се окаже по-трудно, отколкото са очаквали, тъй като докато SWTOR атакува пазара след по-малко от месец, MoP ще излезе най-рано през лятото на 2012. Текущият отговор на Blizzard е пач 4.3 за World of Warcraft – Hour of Twilight, в който играчите ще могат веднъж завинаги да сложат край на терора, наложен от Аспекта на Смъртта Deathwing. Дали това ще е достатъчно, за да задържат отлива на своите фенове и придобиването им от SWTOR, в момента прогнозите сочат обратното.

С над 850 хил. предварителни поръчки три седмица преди старта SWTOR се очертава най-сериозната конкуренция на WoW до момента. Докато заглавия като Lord of the Rings Online, Rift, Age of Conan и други бяха спрягани за заплахи за краля, те бързо отпаднаха и бяха почти забравени от феновете. Творението на BioWare обаче е различно – с бюджет по-голям от всички тези заглавия взети заедно, хиляди актьори, озвучаващи репликите на всяко същество във вселената, над 12 писатели, развивали историята в продължение на 3 години, SWTOR като че ли има точната рецепта за гигантски успех. А дали е така, само времето ще покаже.

 

Сподели:
Facebook Facebook Twitter Twitter Свежо Свежо
Напиши коментар

Вашето мнение

  • Bold
  • Italic
  • Underline
  • Quote

Моля въведете кода от картинката

Captcha